Helaformin toimitusjohtaja vaihtui tammikuussa

Helaformin uutena toimitusjohtajana on aloittanut Atloc Moncada. Edellinen toimitusjohtaja Tiia Lahtinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana, sekä yhtenä yrityksen pääomistajana.

”Helaform perustettiin vuonna 1983, kun olin 4-vuotias. Iso osa lapsuusmuistoistani liittyvätkin jollain tavalla Helaformiin, niin vahva on sen presenssi ollut perheessämme aina. Teräsprofiileista rakennetut esteradat, autokisat pyörästöillä ja kauppaleikit laakereilla ovat minun lapsuuteeni kuuluneita leikkejä. Olen työskennellyt Helaformissa useissa eri tehtävissä; nuoruudessani niin varastossa kuin hallinnossa ja myöhemmin viennin johtamisesta siirryin toimitusjohtajaksi, jossa vierähtikin nopeasti yli 13 vuotta.

Viimeiset vuodet ovat olleet maailmalla jatkuvaa epävarmuutta ja uusien, yllättävien haasteiden aikaa. Koronapandemiasta ukrainan hyökkäyssotaan ja energiakriisiin ja nyt viimeisimpänä Suomen talouden supistumiseen ja rakennusalan ahdinkoon.

Me Helaformissa olemme olleet onnekkaita ja selvinneet näistä kriiseistä, emme kolhuitta, mutta selvinneet kuitenkin. Suuri merkitys selviytymiseemme on ollut meidän mahtavat ja osaavat työntekijämme, vuosikymmenien pituiset asiakas- ja toimittajasuhteemme. Ensimmäisiä isäni antamia ohjeistuksia vetovastuuta ottaessani olikin, että kauppa on kannattavaa vain kun molemmat osapuolet ovat siihen tyytyväisiä ja hyötyvät siitä pitkällä aikajänteellä. Tällä ajatuksella olen pyrkinyt johtamaan yrityksen jokapäiväistä operaatiivista toimintaa; luomalla ja johtamalla yrityskulttuuria, jossa inhimillisyys, tasa – arvo ja palveluhenkisyys näkyisivät meidän jokapäiväisessä toiminnassamme, niin henkilöstön, asiakkaiden kuin sidosryhmien kohtaamisessa.

Tämän kaiken keskellä olemme muuttaneet uusiin tiloihin, joka antaa meille pohjaa ja uskoa seuraaville 40 vuodelle. Tänä keväänä minulle olisi tullut 14 vuotta toimitusjohtajana, mutta kuten sanotaan, aikansa kutakin ja nyt on minun aikani luovuttaa kapula seuraavaan käteen. Päätös ei ollut helppo, mutta uskon vahvasti, että se on askel oikeaan suuntaan ja eteenpäin niin Helaformin kuin minun itsenikin kannalta. Jatkan helaformin hallituksen puheenjohtajan roolissa, myöskään yrityksen omistuspohjassa ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Olemme siis edelleen vahvasti kotimainen perheyritys.

Uutena toimitusjohtajana on aloittanut 5.1.2024 Atloc Moncada, joka on teille monille jo tuttu. Hän on työskennellyt Helaformissa jo yli 10 vuotta, viimeiset vuodet myyntijohtajana ja näin ollen tuntee henkilöstön, asiakkaat ja sidosryhmämme.

Kiitos siis henkilöstölle, asiakkaille ja toimittajille. On ollut kunnia työskennellä kanssanne”, kertoo Tiia.

”Helaform on edustanut minulle alusta saakka luottamusta, rehellisyyttä, rohkeutta ja ehkä hieman hulluuttakin. Meitä kuvaa hyvin lausahdus: –lupaa se minkä aiot tehdä, älä lupaa sellaista mitä et aio tehdä. Helaformilaisuus on perhemäisyyttä, jossa muita kohdellaan niin kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Ehkä osaksi siksi meillä on ollut suuri kunnia myös saada toimia saman arvomaailman omaavien ihmisten kanssa jo näin pitkään.

Tiia on onnistunut upealla tavalla ei pelkästään jatkamaan, mutta myös vahvistamaan Helaformilaisuutta ja sen tarinaa. Se tarina omaa edelleen vahvan pohjan menestykselle, ja siitä on hyvä  ponnistaa kohti tulevaa. Minulla on ollut uskomaton kunnia olla osana tätä tarinaa ja nyt uudessa roolissa jatkaa sitä meidän upean henkilöstön kanssa”, toteaa Atloc.