Hyödyllistä tietoa sovelluksista

Liukuverhojärjestelmä

Liukuverhojärjestelmä mahdollistaa verhojen sivulle laskostamisen ja sitä kautta tilojen rajaamisen sekä suojaamisen. Yleisimmin liukuverhojärjestelmiä käytetään teollisuudessa esimerkiksi halleissa, sekä ulkovarastoissa.

Teollisuusverhot kattavat erilaisia suojaamiseen käytettäviä liukuverhoratkaisuja. Teollisuusverholla luodaan suojaa mm. vetoa, kosteutta, likaa ja kylmyyttä vastaan, ja niitä käytetään rajaamaan ja suojaamaan eri tiloja pölyltä, vedeltä ja tuulelta. Ne soveltuvat moninaisiin teollisuuden ja varastoinnin tarpeisiin kuten hitsausverhoiksi, suojaverhoiksi tulitöille, pesuloiden tilanjakajiksi, äänieristäviksi verhoiksi, sekä muihin ulko- ja sisäverho tarpeisiin.


 

Teollisuusverhot on usein valmistettu PVC päällysteisestä kankaasta ja sen paino vaihtelee n. 400 – 700 g/m2, mutta mm. äänieristävät verhot sisältävät usein useampia materiaalikerroksia ja ovat tällöin myös painavimpia. Verhon kiinnitys tapahtuu yleensä purjerenkaiden avulla liukukiskossa liukuvaan pyörästöön. Purjerenkaiden väli riippuu verhotyypistä, mutta on usein 150 – 400 mm välein. Liukukiskon pyörästö ja verho kiinnitetään toisiinsa usein muovisella verhokannakkeella (jos verho on hyvin kevyt) tai metallisella S-koukulla.

 

 


 

Urheiluhalleissa käytettävä verkkoseinämä on myös yleinen liukuverhoratkaisu. Liu’utettavaa verkkoseinää käytetään yleensä rajaamaan tiettyä aluetta kuten kenttiä. Se on valmistettu usein polyamidiverkosta, jossa on silmukoita.

Verhojärjestelmän ehdoton valtti on sen nopea siirreltävyys ja helppokäyttöisyys. Sen avulla voidaan rajata tiloja ja suojata työalueita sekä varastotiloja joko suorilla kiskolinjoilla tai kaarevilla liukukiskotuksilla. Suojaverhot ovat myös edullinen ja kestävä ratkaisu, mikä tekee niistä oivan vaihtoehdon raskaaseen teollisuuskäyttöön.

 

 


Mikä on kaapelivaunujärjestelmä?

Kaapelivaunut kuljettavat sähköä, nestettä, kaasua yms. liikkuviin laitteisin kuten nostureihin, puomeihin, sahoihin, polttoleikkauskoneisiin, ja pesureihin. Kaapelivaunujärjestelmät mahdollistavat letkujen, pyörökaapelien ja lattakaapelin liikuttamisen helposti ja vaivattomasti laajoilla tuotantoalueilla. Kaapelivaunujärjestelmät ovat taloudellinen ja luotettava järjestelmä.


Mikä on kuljetinrata (riippukuljetin)?

Riippukuljetinradat räätälöidään erikseen jokaisen tarpeen mukaan, joka tekee niiden käyttötarkoituksesta hyvin monipuolisen. Yläkantava järjestelmä vapauttaa lattiatilaa ja mahdollistaa raskaidenkin objektien kevyen liikuttamisen jopa manuaalisesti.

Kuljetinradan avulla voidaan helpottaa työtä ja parantaa tuottavuutta esim. puutarhoissa, huonekaluteollisuudessa, ruoka- ja riistateollisuudessa, valokuvaamoissa, maalaamoissa, teattereissa ja muissa tuotantolaitoksissa.

Verrattuna automaatiolinjastoihin, riippukuljetinratajärjestelmä on taloudellinen ratkaisu joka on nopea ottaa käyttöön sekä kestää pitkään.