Liukuovet – säästävät tilaa ja avaavat mahdollisuuksia

LIUKUOVEN MONIPUOLISUUS

Liukuovet avaavat rajattomia mahdollisuuksia tilojen monitoimisuuteen. Sillä voidaan helposti erotella tilat toisistaan ja luoda kompleksisiakin tilaratkaisuja, mutta liukuovella saadaan myös helposti luotua avaruutta ja ison tilan tuntua pienemmissäkin tiloissa joissa pieniä huoneita on paljon.

Esimerkiksi asumisessa nykyajan rakennustrendi on rakentaa pienempiä asuntoja ja ottaa kaikki hyöty neliöistä irti. Tässä liukuovi on suosittu ovivalinta. Siinä missä saranoidun oven aukaiseminen olisi hankalaa ja tilaa vievää, liukuovi tekee saman helpommin ja tilaa säästäen. Liukuovijärjestelmät avaavat mahdollisuuksia tilojen sisustussuunnitteluun, sillä liukuovi voi toimia oven lisäksi vaikka liikuteltavana seinänä.

Liukuovi ei ole vain ovi, joka yksinkertaisuudessaan on pakollinen väline jolla suljetaan ja avataan oviaukko. Se voi olla paljon enemmän. Liukuovi on osa sisustusta, tilojen mahdollistaja ja osa jokapäiväistä huoletonta elämää. Liukuovet voi toimia sisustuselementtinä korostaen tilan muuta tyyliä. Tai vaihtoehtoisesti liukuovista voidaan tehdä huomaamattomia taustaan sulautuvia elementtejä.


LIUKUOVI SISÄKÄYTÖSSÄ

Liukuovi on suosittu oviratkaisu sisäovissa, kun halutaan tyylikäs ja käytännöllinen ovi joka ei vie tilaa muualta. Kun halutaan vapauttaa kaksi tilaa yhdeksi ja jakaa se taas omiksi tiloiksi on liukuovi oikea ratkaisu. Saranoituun oveen verrattuna liukuovet säästävät lattiapinta-alaa, joten ne sopivat erinomaisesti pienemmänkin asunnon välioviksi.

Helaformilta löydät kevyemmät liukuovijärjestelmät tyylikkäisiin sisäoviratkaisuihin. Valittavanasi on esimerkiksi linjakkaaksi muotoiltu 75 Flow ja raskaampiin oviin SAGA –sarja tai jos haluat että liukukisko ja pyörästöt jää piiloon on 655 Peitelevysarja valintasi. Liukuovijärjestelmiimme on saatavana myös erilaisia lisäosia, kuten liukukiskon sisään asennettava Soft Close –ovihidastin, joka sulkee oven pehmeästi ja rauhallisesti. Myös alle 45 kg kalusteoville Helaformilta löytyy ratkaisut. Jos sinulla vaikka vaatekaapin tai säilytyskaapin oville tarvetta voit tutustua kalusteliukuovi valikoimaamme.

Yksinkertaisuudessaan liukuovijärjestelmässä asennetaan liukukisko seinään ja alaohjain lattiaan, joten se onnistuu keneltä vain ja on erittäin helppo asentaa myös jälkiasennuksena remonttikohteisiin.

Katso tästä mitä osia tarvitset toimivaan liukuovijärjestelmään?


LIUKUOVI KAUPAN, TEOLLISUUDEN JA JULKISTEN TILOJEN TARPEESEEN

Kun tavanomaisen sisäliukuoven käyttökertoja tulee päivän mittaan vain muutamia, teollisuuden, kaupan ja julkisten tilojen liukuovia avataan ja suljetaan useammin. Sen johdosta on tärkeää, että ovi on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen.

Yläkantavat liukuovijärjestelmämme ovat käteviä jo siitäkin syystä, että ne jättävät lattia-alan täysin esteettömäksi, joka helpottaa kulkua normaali liikenteen lisäksi vaikkapa trukilla. Helaformin liukuovijärjestelmillä saat toteutettua liukuoven jopa 2000 kg painoiseen teollisuusoveen asti. Liukuovi liukuu kevyesti liukukiskolla ja laadukkaiden kuulalaakereiden ansiosta isokin ovi ei tarvitse suurta voimaa liikkuakseen.

 

Tutustu tästä mitä liukuovisarjoja meillä on ja mitä ne tarkoittavat!