Hyödyllistä tietoa liukuovista

Miksi liukuovi?

LIUKUOVEN MONIPUOLISUUS

Liukuovi avaa rajattomat mahdollisuudet tilojen monitoimisuuteen. Sillä voidaan helposti erotella tilat toisistaan ja luoda kompleksisiakin tilaratkaisuja, mutta liukuovella saadaan myös helposti luotua avaruutta ja ison tilan tuntua pienemmissäkin tiloissa joissa pieniä huoneita on paljon.

Asumisessa halutaan tila optimoida ja ottaa kaikki hyöty neliöistä irti. Tässä liukuovet ovat suosittu ovivalinta. Siinä missä saranoidun oven aukaiseminen olisi hankalaa ja tilaa vievää, liukuovi tekee saman helpommin ja tilaa säästäen. Liukuovet avaavat mahdollisuuksia tilojen sisustussuunnitteluun, sillä liukuovi voi toimia oven lisäksi vaikka liikuteltavana seinänä.

Liukuovi ei ole vain ovi, joka yksinkertaisuudessaan on pakollinen väline jolla suljetaan ja avataan oviaukko. Se voi olla paljon enemmän. Liukuovi on osa sisustusta, tilojen mahdollistaja ja osa jokapäiväistä huoletonta elämää. Liukuovet voi toimia sisustuselementtinä korostaen tilan muuta tyyliä. Tai vaihtoehtoisesti liukuovista voidaan tehdä huomaamattomia taustaan sulautuvia elementtejä.

Katso millaisia ratkaisuja liukuovet mahdollistaa


LIUKUOVI SISÄKÄYTÖSSÄ

Liukuovi on suosittu oviratkaisu sisäovissa, kun halutaan tyylikäs ja käytännöllinen ovi joka ei vie tilaa muualta. Kun halutaan vapauttaa kaksi tilaa yhdeksi ja jakaa se taas omiksi tiloiksi on liukuovi oikea ratkaisu. Saranoituun oveen verrattuna liukuovet säästävät lattiapinta-alaa, joten ne sopivat erinomaisesti pienemmänkin asunnon välioviksi.

Helaformilta löydät kevyemmät liukuovijärjestelmät tyylikkäisiin sisäoviratkaisuihin. Valittavanasi on esimerkiksi linjakkaaksi muotoiltu 75 Flow ja raskaampiin oviin SAGA –sarja tai jos haluat että liukukisko ja pyörästöt jää piiloon on Peitelevysarja 75 Flow valintasi. Liukuovijärjestelmiimme on saatavana myös erilaisia lisäosia, kuten liukukiskon sisään asennettava Soft Close –ovihidastin, joka sulkee oven pehmeästi ja rauhallisesti. Myös alle 45 kg kalusteoville Helaformilta löytyy ratkaisut. Jos sinulla vaikka vaatekaapin tai säilytyskaapin oville tarvetta voit tutustua kalusteliukuovi valikoimaamme.

Näitä sarjoja saat myös kätevinä Helasarjoina jossa kaikki liukuoveen tarvittavat osat ovat samassa pakkauksessa.

Katso täältä sisäliukuoviratkaisuja

 


Palo-ovet toimivat turvallisesti liukuovijärjestelmillä

LIUKUOVI KAUPAN, TEOLLISUUDEN JA JULKISTEN TILOJEN TARPEESEEN

Kun tavanomaisen sisäliukuoven käyttökertoja tulee päivän mittaan vain muutamia, teollisuuden, kaupan ja julkisten tilojen liukuovia avataan ja suljetaan useammin. Sen johdosta on tärkeää, että ovi on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen.

Yläkantavat liukuovijärjestelmämme ovat käteviä jo siitäkin syystä, että ne jättävät lattia-alan täysin esteettömäksi, joka helpottaa kulkua normaali liikenteen lisäksi vaikkapa trukilla. Helaformin liukuovijärjestelmillä saat toteutettua liukuoven jopa 2000 kg painoiseen teollisuusoveen asti. Jopa massiivisen hallin liukuovi liukuu kevyesti liukukiskolla ja laadukkaiden kuulalaakereiden ansiosta ovi ei tarvitse suurta voimaa liikkuakseen. Lue lisää myös liukupalo-ovista.

Katso täältä liukuoviratkaisuja raskaille oville

 

 


 

MITEN VALITSEN LIUKUOVIJÄRJESTELMÄN OSAT?

Tuotesarjamme perustuvat Sarjakohtaisiin liukukiskoihin. Käyttämällä Sarjaan kuuluvaa liukukiskoa, ja yhdistämällä siihen erilaisia pyörästö-, kannatin-, ja kiinnitinvaihtoehtoja, tuotekokonaisuus saadaan vastaamaan erilaisia käyttötarkoituksia ja asennuskohteita oli sitten kyseessä kuljetinrata sovellus tai liukuovi.

Koska erilaisia asennuskohteita ja käyttötarkoituksia tuotteillamme on valtava määrä, olemme luoneet Ratkaisut -osion johon olemme koonneet käytetyimpiä tuotekokonaisuuksia Helaform tuotesarjojen sisällä.  Yhdistelmiä ja ”Ratkaisuja” on kuitenkin vielä enemmän, joten ota rohkeasti yhteyttä meihin niin mietitään yhdessä sopivin ratkaisu projektiisi! Huomioithan kuitenkin, että lähtökohtaisesti vain samaan Sarjaan kuuluvat tuotteet sopivat keskenään.


Liukuovet vaatekaapissa helpottaa elämääSarjat 30, 40 ja 60

Sarjat 30,40 ja 60 on suunniteltu kevyille liukuoville, joita käytetään mm. säilytyskomeroissa ja vaatekaapeissa. Sarjasta riippuen voit toteuttaa näillä sarjoilla jopa neljän oven liukuovijärjestelmiä. Hyllyt ja rekit saadaan kätevästi piiloon kun asennat liukuoven ja sitä myötä parannat kätevästi kodin yleisilmettä. Sarjojen 30 ja 40 liukuovijärjestelmiä on saatavana myös kätevissä Tee-se-itse-pakkauksissa, jotka sisältävät asennusohjeineen tarvikkeet sisäliukuoven asentamista varten.

Kaapisto- ja kalusteliukuovet

 


Liukuovi sisäkäytössä on kätevä ja näyttävä Sarja 75

Sarja 75 on yksi laajimmista tuotesarjoistamme. Sarja sisältää useita eri liukukiskovaihtoehtoja joiden ympärille voi rakentaa tuotekokonaisuuksia suorille liukuoville, sisätaitto-oville, paljeoville, verhosovelluksille, tai vaikka kalusteovelle. Sarja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet, mutta sen pääpaino on kuitenkin kattavassa sisäliukuovi valikoimassa joka tarjoaa mahdollisuuksia niin metalli, puu, kuin lasioville. Sarja 75 on saatavana myös kätevissä tee-se-itse-pakkauksissa

Liukuovet sisä- ja ulkokäyttöön
Sisätaitto-ovet
Paljeovet
Kalusteovet
Verhoripustukset


Liukuovi sisäkäytössä on kätevä ja turvallinenSarjat SAGA 150 ja SAGA 300

Kestävä ja tyylikäs SAGA-sarja on suunniteltu raskaille sisä- ja ulko-oville.  Liukukiskon viimeisteilty muotoilu kestää vaativammatkin katseet ja käytössä tämä liukuovijärjestelmä on äärimmäisen hiljainen ja kevyt käyttää. SAGA 150 ja SAGA 300 sarjoissa on paljon yhtäläisyyksiä sarjassa, vain suurimpana erona se, että SAGA 300 sarja kantaa tarvittaessa jopa 300 kg painavaa ovea.

– Edustustilojen liukuovet
– Kokous- ja konferenssitilojen tilanjakat
– Arkkitehtuurisien tilojen liukuovet
– Mittatilausliukuovet


Kuljetinratajärjestelmällä voidaan kuljettaa helposti mm. kaiuttimia maalaukseenSarja 100

Monikäyttöinen Sarja 100 keskiraskaisiin ratkaisuihin. Se sopii mainiosti erilaisiin ovitarkoituksiin, mutta sitä käytetään suurimmaksi osaksi erilaisiin sovellutuksiin, kuten liikuntahallien suojaverkkojen siirtämiseen tai työtä helpottaviin kuljetinratoihin. Tuotesarjaan on myös saatavana kaapelivaunuja latta- ja pyörökaapeleille.

Liukuovet sisä- ja ulkokäyttöön
Taitto-ovet
Liukuverhot
Kuljetinradat
Kaapelinkannatus


Maatalousrakennuksissa paras vaihtoehto on liukuoviSarja 150

Yksi suosituimpia sarjoja keskiraskaisiin ratkaisuihin. Tämän sarjan liukuovijärjestelmästä suositun tekee se, että sen maltillisesta koosta huolimatta se pystyy kantamaan hieman raskaampiakin ovia. Teollisuuden, sekä kaupan- ja julkisten tilojen tarpeeseen sarja 150 on tarjoaa paljon ratkaisuja 200 kg kantavuutensa ansiosta. Lisäksi erilaisissa  varastorakennuksissa, maatalousrakennuksissa ja eläinten karsinoissa tämän sarjan liukuovijärjestelmiä käytetään paljon.

Keskiraskaat liukuovet sisä- ja ulkokäyttöön
Taitto-ovet
Liukuverhot
Kuljetinradat

 


Teollisuushallin ovet toimivat parhaiten liukuovinaSarjat 300/500

Sarjat 300/500 tarjoaa liukuovijärjestelmiä pääosin kaupan ja teollisuuden raskaisiin oviratkaisuihin. Isompikin oviaukko saadaan tyylikkäästi peittoon isoilla liukuovilla, joita liukuovijärjestelmämme kevyesti liikuttavat. Sarjojen kantavuutta voi helposti lisätä 300-500 kg välillä vaihtamalla vain liukukiskoja. Sarjat 300/500 soveltuvat erityisesti teollisuusrakennuksiin, isoihin halleihin sekä sisäkäytössä kaupallisten ja julkisten tilojen raskaisiin sisäoviin ja palo-oviin. Liukuovien lisäksi sarjoja voidaan myös käyttää erilaisissa sovellutuksissa kuten kuljetin- ja tuotantoradoissa

Raskaat liukuovet sisä- ja ulkokäyttöön
Teollisuusovet
Palo-liukuovet
Taitto-ovet
Kuljetinradat


Norjassa venehalleissa käytetään Helaformin liukuovijärjestelmiäSarja 2000

Kestävä ja turvallinen liukuovijärjestelmä, joka on suunniteltu erittäin raskaille suorille liukuoville. Tämän yläkantavan järjestelmän etu on se, että erittäin raskaiden taakkojen liikuttelu on helppoa ja kevyttä ja se jättää lattia-alan lähes esteettömäksi. Sarjan osat ovat suunniteltu niin että järjestelmä on vaivaton asentaa sekä pitkäikäinen ja turvallinen käyttää. Sarja soveltuu erityisesti lentokenttä- ja konehalleihin, rengas- ja varikkohalleihin, sekä teollisuuden muihin massiivisiin kohteisiin.

Erittäin raskaat liukuovet sisä- ja ulkokäyttöön
Isot teollisuusovet
Raskaat sovellutukset

Mitä tarvitsen toimivaan liukuovijärjestelmään?

Tällä sivulla opastamme muutamalla sanalla mitä osia toimivaan liukuovijärjestelmään tarvitaan. Käytämme esimerkkinä 75-sarjan komponentteja, mutta samat asiat pätevät pääosin myös muissa sarjoissa. Muutamia sarjakohtaisia poikkeuksia toki on ja jos kysyttävää tulee niin käänny asiantuntevan myyntitiimimme puoleen.

 

1. LIUKUKISKOLiukukisko kuljettaa liukuoven pyörästöjä

Pääsääntöisesti liukukiskoa tarvitaan 2 x oviaukon leveys.

Huom! Kun ovilla ei ole riittävästi avautumistilaa tai niiden halutaan kulkevan limittäin, käytetään kaksoiskiskotusta, jossa kaksi liukukiskoa tulee vierekkäin. Tässä tapauksessa valitaan myös kaksoiskannattimet.

 


2. KANNATTIMETSeinäkannattimet pitävät liukukiskon seinällä

Voit valita joko seinä tai kattokannattimet. Kannattimien lukumäärä
määräytyy liukukiskon pituuden mukaan (katso kannatinkohtaiset määritelmät).

Huom! Kevyissä sarjoissa, liukukisko voidaan asentaa myös suoraan kattoon ilman kannattimia. Tee-se-itse helasarjoissa on valmiiksi poratut reiät kattoasennusta varten. Voit myös tarvittaessa liittää liukukiskoja yhteen liitoskappaleiden tai liitoskannattimien avulla. Liukukiskojen liittäminen yhteen on yleistä varsinkin raskaammissa sarjoissa.

 


3. PYÖRÄSTÖT JA KIINNITYSLAIPATLiukuoven pyörästö liikuttaa liukuovea jonka laippa yhdistää

Yleisesti ottaen nailonpyörästöjä suositellaan sisäkäyttöön ja teräspyörästöjä ulkokäyttöön. Pyörästöjä tarvitaan 2 kpl/ovi. Kiinnityslaipoilla taas yhdistetään pyörästö ja ovi toisiinsa. Puu-, alumiini- komposiitti, ja lasiovien kanssa käytetään päältä tai sivulta kiinnitettäviä laippoja.

Huom! Metalliovet eivät yleisesti ottaen tarvitse kiinnityslaippoja, sillä pyörästön riipukepultti porataan suoraan metalliliukuoven runkoon.

 


4. PYSÄYTTIMETLiukuoven pysäyttimellä pysäytetään oven liike

Pysäyttimellä rajataan liukuoven liike. Tavallisesti valitaan liukukiskon sisään tuleva pysäytin, joka pysäyttää liikkeen osumalla pyörästön runkoon. Joissain tapauksissa tarvitaan seinään asennettava pysäytin, joka taas pysäyttää liikkeen osumalla liukuoveen.

Huom! Älä käytä pelkkää pulttia pysäyttimenä, se vaurioittaa pyörästön laakeria.

 


5. ALAOHJAINLiukuoven alaohjaimella vältetään oven heilumisliike

Alaohjaus on välttämätön, sillä se takaa oven moitteettoman ja turvallisen toiminnan ja estää liukuoven heilumisliikkeen. Alaohjain kiinnitetään tavallisesti seinään tai lattiaan, sekä joissain tapauksissa jopa liukuoveen. Alaohjain kulkee yleensä oveen lovetussa urassa tai uraan upotetussa alaohjainkiskossa.

 


6. LISÄTARVIKKEETLiukuoven päätylaput viimeistelevät ulkonäön

Päätykappaleita käytetään estämään kiskonsuuntainen liike tai antamaan kiskotukselle viimeistellyn ulkonäön.
Liukuoven soft close sulkee oven pehmeästi

Soft Close -ovihidastin mahdollistaa liukuoven sulkemisen ja avaamisen pehmeästi ja rauhallisesti.

Clip Stop pitää oven paikoillaan suljettuna tai avattuna ja toimii samalla pysäyttimenä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liukuoven säädettävällä laipalla voidaan pienentää oven ja kiskon välistä rakoa
LHP. Säädettävän laipan avulla voidaan säätää liukukiskon ja oven välistä rakoa.

 

Ota yhteyttä