Asennus

Pyörästön yhdistäminen Soft close -runkoon on melko helppoa ja onnistuu perustyökalulla. Katso ohjeet alla olevasta videosta tai tekstinä ohjeet täältä.

Sisäliukuovet

Tärkeää on, että seinässä tai katossa on jokin tukirakenne ”juoksu” johon liukukisko tai kannattimet saadaan tukevasti kiinnitettyä ja pystyy kantamaan liukuoven painon. Lähes kaikissa sarjoissamme liukukiskon kannattimien paikkoja voidaan siirtää, mutta kannattimien väli voi olla max. 500 mm. Joissain tapauksissa kisko voidaan kiinnittää myös pintalevyyn esim. kipsilevyyn, mutta silloin tulee ottaa huomioon, että asennuksessa tulee käyttää asianmukaisia kiinnitystulppia ”proppuja”, jotka kantavat liukuoven painon. Kisko voidaan asentaa myös suoraan kattoon ilman kannattimia. Myös siinä tapauksessa on syytä kiinnittää kisko katon tukirakenteisiin mahdollisuuksien mukaan ja käyttää kiinnitystulppia niihin kohtiin joissa tukirakenteita ei ole.

Varasto- ja teollisuusliukuovet

Tärkeää on, että seinässä tai katossa on jokin tukirakenne ”juoksu/palkki” johon liukukiskon kannattimet saadaan tukevasti kiinnitettyä ja pystyy kantamaan liukuoven painon. Kaikissa sarjoissamme liukukiskon kannattimien paikkoja voidaan siirtää, mutta kannattimien väli voi olla max. 1000 mm.

Kyllä voi. Asennusohjeita noudattaen liukuoven voi asentaa itse jos rakentaminen on muuten tuttua ja itseltä löytyy muutama perustyökalu (ruuvimeisseli, mitta, vatupassi/laser, porakone, vasara ym). Jos kuitenkin olet epävarma taidoistasi tai kyseessä on jokin erikoisliukuovi, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan ammattilaiseen tai kysyä meiltä yhteistyökumppaneitamme, jotka asentavat liuku- ja taitto-ovia.

Katso sarjakohtaiset asennusohjeet ja -videot sivuiltamme Asennus-osiosta. Löydät myös asennusvideoita Youtube-kanavaltamme.

Kyllä voi. Useimmissa sarjoissa alaohjaimen kiinnitysruuvit kiinnitetään vain lattian pintamateriaaliin (parketti/laminaatti ym.) lattialämmityksen putkien ollessa syvemmällä lattiavalussa. Mutta aina on tapauskohtaisesti tarkistettava, ettei lattialämmitys ole ruuvien tiellä esimerkiksi sähkökäyttöiset lattialämmityskalvot, jotka saattavat sijaita heti pintamateriaalin alla.

Lue lisää Alaohjauksesta

Alaohjainkisko voidaan asentaa myös upotettuna suoraan lattiaan. Tällöin alaohjain asennetaan liukuoven alareunaan ja alaohjainkisko on koko liukumatkan pituinen jolloin saadaan varmistettua alaohjaimen asennettavuus vaativimmissakin asennuksissa. On kuitenkin hyvä huomioida, että tällöin lattiapintaan jää alaohjainkisko joka ”rikkoo” lattiapinnan yhtenäisyyttä ja voi kerätä likaa.

Lue lisää Alaohjauksesta

Valitettavasti Helaformilla ei ole omaa asennuspalvelua, mutta meidän kauttamme saa tietoa ovivalmistajista ja asentajista. Ole yhteydessä tässä tapauksessa myynti-tiimiiimme.

Kaikki Helaformin liukukiskojärjestelmät ovat yläkantavia, eli emme valmista ns. alakantavia järjestelmiä, joissa oven paino kohdistuu alhaalla oleviin pyörästöihin.

Kyllä voi. Tilausvaiheessa Helaform tarjoaa määrämittaan kiskon lyhennystä oman sahauspalvelun kautta. Asiakas voi myös itse lyhentää asianmukaisilla työkaluilla, mutta silloin pitää muistaa huolellisesti poistaa sahauksesta aiheutuva ”metallipöly” pois kiskosta ennen asentamista, jotta pöly ei tartu pyörästöihin.

Sisäliukuovet

Ei tarvitse pujottaa kiskon päästä. Yleensä pyörästöt ovat jo kiskon sisällä valmiiksi joihin ovi nostetaan ja se kiinnittyy laipoista kiinni pyörästöihin. Poikkeuksena 30- ja 40-sarjat joissa pyörästöissä on kiinteä laippa, joka kiinnitetään suoraan oveen, mutta näissäkin kiskot ovat ”avoimet” joihin ovi voidaan pyörästöineen nostaa vain lopuksi paikoilleen.

Varasto- ja teollisuusliukuovet

Tähän vaikuttaa mitä pyörästöjä käytetään. MPS-pyörästöissä on ”hakaset” joihin ovirunkoon kiinnitetty kierretanko vain nostetaan ja kiristetään paikoilleen. MP-pyörästöissä taas kierretanko on kiinteästi kiinni pyörästössä joka viedään ovirungon läpi ja kiristetään vastapultilla. Tässä tapauksessa jos ovirunko on verhoiltu esim. aaltopellillä molemmin puolin niin silloin MP-pyörästöt ovat jo kiinnitetty oveen, jolloin ovi pitää pujottaa kiskon päästä sisään.