Neljä vuosikymmentä terästä, hikeä ja naurua

Helaformin tarina sai alkunsa vuonna 1983, kun isäni Timo Lahtinen yhdessä yhtiökumppaniensa kanssa lähti toteuttamaan unelmaansa, otti hypyn tuntemattomaan ja käynnisti toimintansa Roihuvuoressa sijaitsevan kerrostalon  kellarihuoneessa. Matka on ollut välillä kuoppainen, mutta sisukkaalla yrittämisellä ja uskomalla rohkeasti omaan tekemiseen, on Helaformista 40 vuodessa kasvanut maamme johtava liukukiskoratkaisuiden huippuosaaja ja asiantuntija.

Itse aloitin urani perheyrityksessämme jo nuorena erilaisissa työtehtävissä. Aloitin varastossa ja siitä siirryin kotimaan myyntiin, jonka jälkeen lähdin muutamiksi vuosiksi muiden yritysten palvelukseen. Mutta niinkuin sanotaan, veri on vettä sakeampaa. Intohimo perheyritystä ja alaa kohtaan ei suinkaan lakannut vaan vahvistui,  joten palasin vuonna 2008 takaisin Helaformille ja lopulta siirryin toimitusjohtajaksi vuonna 2011. Timo on jättäytynyt jo pois päivittäisestä liiketoiminnasta, mutta toimii edelleen hallituksen puheenjohtajana ja kokeneena mentorina kaikille yrityksessä työskenteleville.

Helaformin keskeisimpiä arvoja on aina ollut palvelua ihmiseltä ihmiselle. Emme tavoittele “pikavoittoja” vaan kestävää liiketoimintaa, joka hyödyttää kaikkia osapuolia. Jo perustamisvuosista lähtien pitkät asiakassuhteet ja yhteistyökumppanuudet ovat olleet menestyksemme perusta. Tämä tarkoittaa meillä, että seuraamalla markkinoita ja kuuntelemalla asiakasta opimme koko ajan lisää ja näin pystymme tarjoamaan asiakkaalle juuri hänen tarpeisiinsa sopivan ja häntä hyödyttävän ratkaisun.

Näiden vuosikymmenten aikana olemmekin yhdessä asiakkaidemme kanssa luoneet ja ideoineet useita tuotteita ja ratkaisuja. Nämä projektit joissa olemme saaneet olla mukana ovat olleet aivan upeita ja ovat opettaneet meille miten monipuolisesti tuotteitamme voidaan käyttää erilaisissa käyttötarkoituksissa. Se, että liukukiskojärjestelmillämme on ovien lisäksi liikuteltu esimerkiksi tutkimuslaitosten tv-monitoreja, koulujen älytauluja, sairaaloiden potilasvuoteita, pyörätelineitä ja jopa Ninja Warrior-radan kiipeilytelineitä osoittaa sen, että kun yhdessä ideoimme, vain taivas on rajana.

Saamme olla onnekkaita siitä, että olemme saaneet yritykseemme ammattitaitoisen ja motivoituneen henkilöstön joka viihtyy meillä. Kerta toisensa perään niin allekirjoittanutkin kuin myös asiakkaat saavat kokea ja tuntea sen millä innolla ja omistautumisella meillä kohdataan asiakas, joka päivä. Tuotteen valmistuksesta myyntiin, markkinointiin ja siitä edelleen varastoon, kaikilla osa-alueilla meillä työskentelee rautaisia ammattilaisia, jotka kukin pitävät huolen siitä, että valmis tuote vastaa asiakkaan tarpeisiin juuri niinkuin on sovittu.

Tätä menestystarinaa ei kukaan meistä ole kirjoittanut yksin vaan se on syntynyt yhdessä kaikkien kanssa. Kiitos siis henkilöstölle, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneista 40 vuodesta! Innolla odotamme mitä myös seuraavat 40 vuotta tuo tullessaan.

Lopuksi minulla on ilo kertoa, että uudet Helaformin toimitilat valmistuvat kesällä 2023 Vantaan Koivuhakaan. Tuplasti isompi varasto, testaus- ja asennusalueet, sekä uudet edustustilat mahdollistavat jatkossa entistäkin tehokkaampaa palvelua, sekä paremmat mahdollisuudet tulevaisuuden liiketoiminnan kasvulle. Nähdään siis syksyllä uusissa toimitiloissa!

Terveisin,
Tiia Lahtinen
Toimitusjohtaja 2.sukupolvessa

 

Helaformin juhlavuoden kunniaksi tulemme pitkin vuotta nostamaan esiin ihmisiä ja tapahtumia 40 vuoden yrityksen historian ajalta. Pysy kuulolla.