Voiko liukuoven asentaa itse?

Kyllä voi. Asennusohjeita noudattaen liukuoven voi asentaa itse jos rakentaminen on muuten tuttua ja itseltä löytyy muutama perustyökalu (ruuvimeisseli, mitta, vatupassi/laser, porakone, vasara ym). Jos kuitenkin olet epävarma taidoistasi tai kyseessä on jokin erikoisliukuovi, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan ammattilaiseen tai kysyä meiltä yhteistyökumppaneitamme, jotka asentavat liuku- ja taitto-ovia.

Read the article

Kiinnitetäänkö liukuovi seinään vai kattoon?

Tämä riippuu siitä minkälainen liukuovi halutaan tehdä ja minkälaiset tukirakenteet seinässä tai katossa on. Jos halutaan perinteinen seinän päälle menevä liukuovi niin liukukisko voidaan asentaa joko seinään oviaukon yläpuolelle, katon alapintaan tai kattoon upotettuna. Seinän sisään menevä liukuovi asennetaan usein ns. kattoasennuksena seinän sisällä oviaukon yläpuolella olevaan tukirakenteeseen. Varasto- ja teollisuusliukuovissa useamman kiskolinjaston liukuovissa liukukisko […]

Read the article

Saako liukuoven nostettua kiskoon ja pois vai pitääkö se pujottaa kiskon päästä sisään?

Sisäliukuovet Ei tarvitse pujottaa kiskon päästä. Yleensä pyörästöt ovat jo kiskon sisällä valmiiksi joihin ovi nostetaan ja se kiinnittyy laipoista kiinni pyörästöihin. Poikkeuksena 30- ja 40-sarjat joissa pyörästöissä on kiinteä laippa, joka kiinnitetään suoraan oveen, mutta näissäkin kiskot ovat ”avoimet” joihin ovi voidaan pyörästöineen nostaa vain lopuksi paikoilleen. Varasto- ja teollisuusliukuovet Tähän vaikuttaa mitä pyörästöjä […]

Read the article

Voiko liukukiskoa lyhentää?

Kyllä voi. Tilausvaiheessa Helaform tarjoaa määrämittaan kiskon lyhennystä oman sahauspalvelun kautta. Asiakas voi myös itse lyhentää asianmukaisilla työkaluilla, mutta silloin pitää muistaa huolellisesti poistaa sahauksesta aiheutuva ”metallipöly” pois kiskosta ennen asentamista, jotta pöly ei tartu pyörästöihin.

Read the article

Saako liukuoven pohjaan asentaa pyörästöjä?

Kaikki Helaformin liukukiskojärjestelmät ovat yläkantavia, eli emme valmista ns. alakantavia järjestelmiä, joissa oven paino kohdistuu alhaalla oleviin pyörästöihin.

Read the article

Voiko alaohjainkiskon upottaa lattiaan?

Alaohjainkisko voidaan asentaa myös upotettuna suoraan lattiaan. Tällöin alaohjain asennetaan liukuoven alareunaan ja alaohjainkisko on koko liukumatkan pituinen jolloin saadaan varmistettua alaohjaimen asennettavuus vaativimmissakin asennuksissa. On kuitenkin hyvä huomioida, että tällöin lattiapintaan jää alaohjainkisko joka ”rikkoo” lattiapinnan yhtenäisyyttä ja voi kerätä likaa. Lue lisää Alaohjauksesta

Read the article

Voiko alaohjaimen kiinnittää lattiaan, jossa on lattialämmitys?

Kyllä voi. Useimmissa sarjoissa alaohjaimen kiinnitysruuvit kiinnitetään vain lattian pintamateriaaliin (parketti/laminaatti ym.) lattialämmityksen putkien ollessa syvemmällä lattiavalussa. Mutta aina on tapauskohtaisesti tarkistettava, ettei lattialämmitys ole ruuvien tiellä esimerkiksi sähkökäyttöiset lattialämmityskalvot, jotka saattavat sijaita heti pintamateriaalin alla. Lue lisää Alaohjauksesta

Read the article

Voiko pyörästöjä laittaa oveen enemmän kuin 2 kappaletta?

Vahva suositus on, että ei. Liukuoven pyörästöjä tulee aina 2 kpl/ovi, sillä oven paino jakautuu tasaisimmin juuri kahdelle pyörästölle. Kolmas tai useampi pyörästö saattaa aiheuttaa esim. kitkaa kiskon sisällä ja hankaloittaa liukumista tai että yksi tai useampi pyörästö kulkee ns. ilmassa, jolloin liukuovi ei kulje tasaisesti kiskolla.

Read the article

Voiko samalle liukukiskolle asentaa useamman oven?

Kyllä voi. Kun painorajoituksista puhutaan niin oven maksimipaino tarkoittaa yhdelle pyörästöparille kohdistuvaa painoa, mutta liukukisko itsessään pystyy kantamaan paljon enemmän. Usein esim. pariliukuovissa kaksi ovea liukuvat samalla kiskolla vastakkaisiin suuntiin.

Read the article

Mistä löydän liukuoven asennusohjeita ja -videoita?

Katso sarjakohtaiset asennusohjeet ja -videot sivuiltamme Asennus-osiosta. Löydät myös asennusvideoita Youtube-kanavaltamme.

Read the article

1 2