HUS – Uusi lastensairaala

Liukuovet sairaalaympäristöissä helpottaa liikkumista.

HUSin Uusi lastensairaala hoitaa potilaita kaikkialta Suomesta. Monien vaativien lastensairauksien hoito, erityisesti lasten sydänkirurgia ja elinsiirrot on keskitetty Suomessa Uuteen lastensairaalaan.

Lastensairaala ympäristönä vaatii rakenteiltaan ja kalusteiltaan kestävyyttä ja toiminnallisuutta. Ja tämä pätee myös oviratkaisuihin. Tämän vuoksi liukuovet valittiin monen tilaan, sillä ovien tulee olla esteettömiä, turvallisia ja kulutusta kestäviä.  Juuri näihin tarpeisiin Helaformilta löytyi täydellisiä liukuovijärjestelmiä. Mattiovi (Jeld-wen) toteutti lukuisia ovia lastensairaalaan ja heidän toteuttamissaan liukuovissa käytettiin Helaformilta mm. 75-sarjasta Peitelevysarja 75 Flow:ta suoralla , sekä kaarevalla peitelevyllä, sekä 75 Flow:ta perussettinä.

Peitelevysarja 75 Flow:ssa on valmiina ilman ruuveja kiinnitettävä peitelevy, joten se on helppo ja nopea asentaa. Peitelevy peittää kiskon pyörästöineen ja tekee ovesta siistin ja tyylikkään näköisen. Sarjan kantavuus on jopa 100 kg asti. Yläkantavien järjestelmien etu on siinä, että tarvittaessa voidaan käyttää seinään kiinnitettäviä alaohjaimia, jolloin lattia jää oviaukon kohdalta esteettömäksi ja helpoksi kulkea. Järjestelmä voidaan toimittaa käyttömukavuutta ja -turvallisuutta lisäävällä soft close -ominaisuudella, jolloin ovi avautuu ja sulkeutuu turvallisesti ja äänettömästi.

Uusi lastensairaala on myös valittu vuoden 2018 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Oven materiaali: Puu ja puurunkoinen lasiovi.
Oven paino:
 40 kg – 90 kg.

  • Projekti: Uusi lastensairaala, Meilahti
  • Toteuttaja: Mattiovi
  • Rakennuttaja: SRV

Sarja: 75 FLOW

Ovivalmistaja: Mattiovi

Pyydä tarjous

Jätä meille tarjouspyyntö haluamastasi ratkaisusta, niin teemme tarjouksen.

Jätä meille tarjouspyyntö

Jälleenmyyjät

Helaform tuotteita on saatavilla ympäri Suomea, löydä lähin jälleenmyyjäsi karttapalvelustamme.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Tässä referenssissä käytetyt tuotteet

Samankaltaisia ratkaisuja