Taidevaraston liukuseinät

Kahteen yli tuhannen neliön halliin asennettiin satoja tauluverkkoseiniä vierekkäin, joita voidaan liikutella 900-sarjan kiskojärjestelmien ansiosta.

Asiakkaalla oli tarve verkkoseinille, jotka on suunniteltu erityisesti suurten taidekokoelmien arkistointiin. Liukuvat verkkoseinät olivat valtavia, jotkut peräti 9 x 4 metrin kokoisia, tarjoten runsaasti tilaa arvokkaiden taideteosten turvalliseen säilytykseen. Seinien tuli olla normaalissa asennossaan siististi ”nipussa” vierekkäin ja tarpeen vaatiessa ne voidaan vaivattomasti vetää ulos liukukiskojen ansiosta, mikä helpottaa taulujen käsittelyä.

Alkuun selvitettiin, että yhden tyhjän seinän paino oli noin 450 kg, ja kun siihen lisätään ripustettavien taulujen ja kehysten painot, kävi selväksi, että 500 kg kantava 500-sarja ei riitä tähän projektiin. Toisaalta 2000-sarja olisi liian ylimitoitettu, koska oletettu lisäpaino tulee olemaan vain parisataa kiloa. Siksi valinta 900-sarjaan oli täydellinen ratkaisu tähän projektiin. Sopivan sarjan valinnan jälkeen Helaformilla käytiin asiakkaan kanssa läpi minkä verran 900-sarjan kiskojärjestelmät vaatii tilaa, mitä osia tarvitaan ja miten ne tulisi kiinnittää asiakkaan valmistamiin tukirakenteisiin.

Metallivalmiste A. Laaksonen rakensi tukevat runkorakenteet liukuvien verkkoseinien kannatteluun. Näiden rakenteiden pitkittäin kulkeviin tukipalkkeihin hitsattiin kiinni KKL-900 kattokannattimet (ilman pulttia) joihin pujotettiin K-900 liukukiskot. Kannattimissa oli myös kiristettävät liitosruuvit, joita voidaan käyttää kiskojen liitoskohdissa, mutta myös samalla varmistetaan ettei kisko pääse liikkumaan kannattimien sisällä. Verkkoseinien yläosiin tehtiin reiät, joihin asennettiin 100 mm korkeat pyörästön kannatinpultit. Ja kun pultit olivat valmiiksi kiinnitettyinä jo ”maassa”, verkkoseinät oli helppo nostaa ylös paikoilleen liukukiskon sisällä oleviin MPS-900 pyörästöihin roikkumaan.

Jotta verkkoseinät liikkuisivat suoraan ja tasaisesti arvokkaiden taulujen ollessa kiinni seinissä, kiinnitettiin erityistä huomiota alaohjaukseen. Seinien alaosaan asennettiin rullat, jotka kulkivat lattiaan asennetussa alakiskossa. Lisäksi alakiskon toiseen päätyy tuli vaakasuunnassa toiset ohjainrullat, joilla varmistettiin, etteivät seinät pääse heilumaan sivuttaisuunnassa. Alaohjausrullat eivät kantaneet lainkaan verkkoseinän painoa, vaan niiden tarkoituksena oli ohjata seinän liikettä alhaalta.

Kun määriteltiin matka, jonka verkkoseinän tulee kulkea kiskolla, KP-900 pysäyttimet kiristettiin kiskon molemmissa päissä varmistaen, että seinä pysähtyy tarkasti oikeassa kohdassa. Lopuksi verkkoseiniin asennettiin tukevat käsikahvat, joiden avulla seinien liikuttelu on helppoa ja kätevää.

Sarja: 900

Ovivalmistaja: Metallivalmiste A.Laaksonen

Pyydä tarjous

Jätä meille tarjouspyyntö haluamastasi ratkaisusta, niin teemme tarjouksen.

Jätä meille tarjouspyyntö

Jälleenmyyjät

Helaform tuotteita on saatavilla ympäri Suomea, löydä lähin jälleenmyyjäsi karttapalvelustamme.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Tässä referenssissä käytetyt tuotteet